top of page

Üretim Planlama

DinamoERP üretim ve planlama sistemi gerçek üretim ortamlarının tecrübe ve kullanım pratiklerine sahiptir.
Üretim ve planlama sisteminde MRP-II kurgusu içinde yer alan her yöntem, günümüzün iş ortamına göre yeniden yorumlanarak kullanılmıştır. Bu sayede son derece kullanışlı ve sonuca dönük bir çalışma ortamı sağlanmaktadır.
Teknolojik imkanların tümü Dinamo içinde kullanılabilir. Örneğin barcode etiketleri basılabilir, iş emirleri basit okuma hareketleri ile izlenebilir, telsiz veya internet teknolojisi ile sisteme bağlanabilen terminaller kullanılabilir, üretim emirleriniz tamamen kağıtsız, elektronik ortamda yayınlanabilir.
Ürün ağaçlarınızda seviye azaltma yalın üretim prensipleri kullanılarak sağlanabilmekte; bir yandan işlenmesi gereken bilgi azalırken diğer yandan sistemin anlaşılabilirliği arttırılmaktadır. Ürün ağacı tanımında malzeme ve rotanın beraberce tanımlanabilmesi sayesinde ürüne bağlı her türlü detay kolayca sisteme aktarılabilir. Mühendislik tanımları, resim dosyalarının kullanımı ve bağlantılı dokümanlar tekniği sayesinde sınırsız dokümana doğrudan erişim sağlanabildiği için gerek talimatlarınız gerek müşterinizin size sağladığı bilgi dosyaları üretim emirlerinizde yer alabilir.
Satıştan üretim planına, iş akışınızın her noktası sistem içinde yer aldığı için firmanızın çalışma hızı artar, tekrarlar azalır. Üretim Gazeteniz, herkesin kolayca anlayabileceği şekilde düzenlenebilir; bu gazete sadece üretim bölümü tarafından değil satış bölümü içinde de kullanılabilir. Bu sayede müşterinizin sorularına daha hızlı ve gerçekçi yanıtlar vermeniz mümkün hale gelir, firma içi gereksiz konuşmalar azalır.
MRP modülü; ne, ne zaman, ne kadar gerekiyor sorusunun cevabını verir. Bunu yapabilmek için MPS, Stok, Satış ve Satınalma modülleri ile entegre çalışır. Bu sayede stoklarınızı üretiminizi hiç aksatmadan azaltabilirsiniz. Sistem, statik değil dinamiktir. Her zaman o anki gerçek bilgilere göre önerilerde bulunur, bu sayede değişiklere ayak uydurur.
DinamoERP üretim sistemi her üretim emrinin her malzemesini ve her operasyonunu tek tek izler; hangi üretim emrinin hangi malzemesinin ne kadar eksik, hangi operasyonun ne kadarlık kısmı tamamlandı sürekli olarak bilinir. Detaylara inebilmenin yanı sıra üst yönetim için gereken, genel yük tablosu (backlog tablosu), gecikme ihtimali olan siparişler veya problemlerin analizi doğrudan elde edilebilir. Üretim Yönetimi birçok tablo ve sayının analizini gerektirir, bu yükü azaltmak için sistem, olabilecek her noktada grafikler ile desteklenmiştir. Bu tür grafikler firmanızın ihtiyaçları doğrultusunda da sisteme eklenebilir. Tıpkı raporlar gibi sayı ve kapsam olarak sınırsız düşünülebilir.

bottom of page